Aalborg metal festival er foreningen Nordic Rock Bookings største arrangement, og er en årligt tilbagevendende begivenhed. Festivalen blev afholdt første gang i 2002, som en éndags-festival med mindre bands, og siden da har den udviklet sig til at være en nu tre-dages festival, hvor op mod 25 bands præsenteres i løbet af torsdag, fredag og lørdag. Disse bands være sig både danske og internationale navne, ligesom vi vægter højt, at give mindre nationale bands chancen for at vise deres værd, og for at profilere dem selv på den danske musikscene.

Denne udvikling har været mulig, på grund af valget af et konsekvent højt niveau af arrangementet. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten af festivalen, hverken overfor artister, publikum, eller de mange frivillige, der hvert år giver os en uundværlig hjælp, og hjælper os med, at festivalen forløber gnidningsfrit. Det være sig både frivillige fra Nordic Rock Bookings medlemmer og frivillige fra Studenterhuset Aalborg. Denne udvikling har ligeledes været mulig, på grund af den store bevågenhed fra både publikum og den danske musikpresse.

Alt i alt er Nordic Rock Booking , Aalborg Metal Festival og det aalborgensiske metalmiljø inde i en rivende udvikling – Aalborg er stedet hvor tingene sker i provinsen. Det er her de store danske metalbands har deres base, det er her de nye talenter kommer fra og det er her landets største metal festival finder sted.

Aalborg Metal Festival er mere end blot koncerter!
Festivalen har fra starten været inddelt i to dele: Markedet og Koncerterne .

Metal Markedet er den del af AMF , der præsenterer genren for publikummet. Det afholdes i caféen på Studenterhuset og er derfor et åbent marked for alle. Her bliver folk præsenteret for genren i mange af dets aspekter. Der er stande med alt fra plader – nyt og brugt – tøj og merchandise, der dækker alt fra dørmåtter til nittearmbånd til musikinstrumenter. Det er også her de danske metalselskaber præsenterer deres nyeste udgivelser, samt det der er på vej. Stedet hvor folk kommer i dialog med selskaberne, usignede kunstnere har muligheden for at promovere sig selv ansigt til ansigt og generelt debatere undergrunden. Man har mulighed for at mødes med bandsene, der har været clinics, hvor kunstnere kommer og underholder publikum med en mere intim opvisning i musikalske egenskaber.

Dette er også stedet, hvor det publikum, der normalt ikke har kendskab til Metalmiljøet, kan komme og opleve hvad det hele handler om. Få be- eller afkræftet nogle af de myter, der husere omkring metalfolket - men først og fremmest, at opleve den enormt hyggelige stemning, der er på disse dage.

Tidligere navne på Aalborg Metal Festival.

Klik for større billede Klik for større billede Klik for større billede Klik for større billede

AMF 2005
The Haunted
Hypocrisy
Deicide
Six Feet Under
Hatesphere
Cataract
Lumsk
Pathos
Engel
Deadsoil
Anubisgate
Callenish Circle
Visceral Bleeding
Born From Pain
Dawn of Demise

AMF 2004
1349
Illdisposed
The Defaced
Withering Surface
Carnal Forge
Scamp
Jerkstore
Scarve
Volbeat
Mnemic
Heaven Shall Burn
Zyklon
Darkane
Mercenary

AMF 2003
Destruction
Napalm Death
Evergrey
Invocator
Hatesphere
Mnemic
Ferocity
Mevadio
Abgott

AMF 2002
The Haunted
Transport League
Mercenary
Raunchy
Stomped
Reclusion
Barcode
Koldborn